• TELEFON: 0311 094 707 WHATSAPP: 0769 925 840
  • LUN - VIN - 9:00 - 15:00

Noutăți

Dumitru Secară, consilier ministru agriculturii: „Nu am înțeles niciodată de ce e nevoie de o platformă betonată pentru gunoi”

Dumitru Secară, consilier ministru agriculturii: „Nu am înțeles niciodată de ce e nevoie de o platformă betonată pentru gunoi”

Construcția de platforme betonate pentru gunoi în sat reprezintă o idee deplasată, susține consilierul ministrului Adrian Oros. Chiar dacă politica de mediu a Uniunii Europene impune existența acestor platforme betonate de gunoi, Dumitru Secară, consilier al ministrului Agriculturii, spune că se face mai mult rău decât bine cu aceste platforme deoarece este mult mai indicat ca gunoiul să fie lăsat să fermenteze decât să se evapore în aer.

”Eu nu am înțeles niciodată de ce e nevoie de o platformă betonată pentru gunoi. Nu vreau să intru în contradicție cu politica de mediu a Uniunii Europene, e o părere strict personală. Ca agronom vă spun că pericolul mai mare nu e acela că se ajunge în pânza freatică, că schimbă concentrația ionilor de hidrogen din sol. Mai mare problemă e prin evaporare. Ideea ca primăriile să facă platforme undeva în sat mi se pare deplasată. În comuna în care stau, în 80 erau peste 800 de animale în ciurdă, acum sunt 26. Și primărița se întreabă cum să dirijeze o sumă așa de mare din bugetul comunei pentru 26 de oameni când ea are mii în comună. Ea trebuie să dezvolte ceva pentru toată comunitatea. Apoi cum ar arăta căruțele cu gunoi proaspăt mergând prin comunele noastre și curgând din ele pișalău. Ar fi mai bine? Nu mai bine ar fi să ții gunoiul de grajd să fermenteze, să nu mai scoată amoniacul în atmosferă? E o întreagă discuție”, a spus Dumitru Secară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *